24 Απρ 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΧΕΡΟΝΤΑ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ


       Με δυο εισηγήσεις συμμετείχε ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας (ΦΔΚΑΚ) στο 2o Πανελλήνιο Συνέδριο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» υπό τη διοργάνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών  και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου 2019 στη Λευκωσία.
     Το συνέδριο αφορούσε στην παρουσίαση διδακτικών σεναρίων για την Κύπρο και τους τρόπους με τους οποίους Έλληνες μαθητές (στην Ελλάδα, την Κύπρο ή την Ομογένεια) μπορούν να γνωρίσουν την Κύπρο, την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Τα διδακτικά αυτά σενάρια θα λειτουργήσουν ως εκπαιδευτικές «γέφυρες» διευκολύνοντας την επικοινωνία και τη συνεργασία ανάμεσα σε ελληνικά σχολεία, όπου και αν βρίσκονται αυτά.
    Τα θέματα των εισηγήσεων περιελάμβαναν μεταξύ άλλων ενημέρωση τόσο για τις πολιτιστικές και περιβαλλοντικές διαδρομές της Θεσπρωτίας όσο και για την υφιστάμενη περιβαλλοντική εκπαίδευση από τον κ. Νικολάου Μάρκο- καθηγητή Φυσικής Αγωγής, πρόεδρο του ΦΔΚΑΚ αλλά και παρουσίαση διδακτικού σεναρίου για το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών από την κ. Συντιχάκη Εύη- βιολόγο, στέλεχος του ΦΔΚΑΚ, που μέσω δραματοποίησης και σύνθεσης με παιχνίδι ρόλων αποτελεί εργαλείο ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών για την οικολογική σημασία των προστατευόμενων περιοχών του δικτύου NATURA 2000 και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν απειλούμενα είδη στους μεταναστευτικούς διαδρόμους Δ. Ελλάδας και Κύπρου. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου