18 Ιαν 2022

Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών 2022



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι φετινές Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών (MΕΚΥΠ) παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή μας. Καταμετρήθηκαν εκατοντάδες υδρόβια πουλιά. Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας (ΦΔΚΑΚ), πραγματοποίησε σάρωση όλων των περιοχών αρμοδιότητας του, με την τήρηση πάντα όλων των μέτρων προφύλαξης. Υπήρξαν ικανοποιητικές καταγραφές από όλα τα υδρόβια είδη, με σημαντική παρατήρηση της παγκοσμίως απειλούμενης βαλτόπαπιας (Aythya nyroca) μεταξύ άλλων χηνόμορφων. Αρκετά ήταν και τα παρυδάτια είδη με πολυάριθμη την οικογένεια των Σκολοπακίδων (Scolopacidae). Δε λείπουν βέβαια, όπως κάθε χρόνο τα αρπακτικά που είτε διαχειμάζουν είτε είναι χειμερινοί επισκέπτες των προστατευόμενων περιοχών, όπως για παράδειγμα η γερακίνα (Buteo buteo), ο καλαμόκιρκος (Circus aeruginosus), o χειμωνόκιρκος (Circus cyaneus), ο ψαραετός (Pandion haliaetus) καθώς και ο παγκοσμίως απειλούμενος (VU) Στικταετός (Clanga clanga). Για πρώτη φορά παρατηρήθηκαν επίσης λεπτόραμφοι γλάροι (Larus genei), για τους οποίους γνωρίζουμε ότι είναι σπάνιοι χειμερινοί επισκέπτες κατά τη χειμερινή μετανάστευση. Τέλος, εξαιρετικό θέαμα προσφέρουν τα εκατοντάδες φοινικόπτερα που βρίσκουν τροφή αυτήν την περίοδο στις ρηχές λιμνοθάλασσες του Δέλτα Καλαμά.



Οι ΜΕΚΥΠ αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος της Διεθνούς Οργάνωσης Υγροτόπων (Wetlands International) υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ), όπου συμμετέχουν ορνιθοπαρατηρητές, περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και οι φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα μετρήσεις, κυρίως υδρόβιων και παρυδάτιων ειδών που διαχειμάζουν στους υγρότοπους, αλλά και αρπακτικά. Διενεργούνται σε περισσότερους από 160 υγροτόπους και αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα παρακολούθησης πληθυσμών πουλιών στην Ελλάδα ώστε τα δεδομένα που συλλέγονται να αποσκοπούν σε έναν σχεδιασμό μέτρων διαχείρισης και προστασίας, διατήρησης των πτηνών στα οποία παρατηρούνται μειωτικές τάσεις.

 Η γνώση, ωστόσο, της ποσοτικής και ποιοτικής παρουσίας ποικίλων ειδών ορνιθοπανίδας σε ένα σύμπλεγμα υγροτόπων, όπως αυτών που εμφανίζονται στις περιοχές διαχείρισης του ΦΔΚΑΚ (λιμνοθάλασσες, έλη, λίμνες κ.α.), αποτελεί ισχυρή απόδειξη της σημαντικότητας των οικοσυστημάτων και των τύπων οικοτόπων που φιλοξενούν, αναδεικνύοντας τα πουλιά ως έναν σπουδαίο δείκτη υγείας όλων των προστατευόμενων ενδιαιτημάτων. Αξίζει λοιπόν να τα προστατέψουμε και να συμβάλλουμε στη διατήρηση του βιότοπου τους που αποτελεί το καταφύγιο, τον τόπο διατροφής αλλά και ανάπαυσής από τα μεγάλα ταξίδια τους.

 

2 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟ "NOVELTY FINANCE INC"

    Γεια σας!!! Χρειάζεστε ένα δάνειο; Εάν ναι, θα σας προτείνω να κάνετε αίτηση για δάνειο μέσω της Novelty Finance Inc.

    Ονομάζομαι Davina Claire, είμαι η οικονομική διευθύντρια της Novelty Finance και μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο στην εταιρεία μου και να έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 έως 48 ωρών. Έχω αντιληφθεί ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο πολύ να λάβουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού επιτοκίου, ανεπαρκών εξασφαλίσεων, αναλογίας χρέους προς εισόδημα, χαμηλής πιστωτικής βαθμολογίας ή οποιωνδήποτε άλλων λόγων.

    Στη NOVELTY FINANCE, παρέχουμε λύσεις χρηματοδότησης. Προσφέρουμε όλων των ειδών τα δάνεια (προσωπικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο και πολλά άλλα). Προσφέρουμε ευέλικτες και πολλαπλές επιλογές δανείου, συμπεριλαμβανομένων εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων δανείων, μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων που είναι προσαρμοσμένα στις οικονομικές σας ανάγκες.

    Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα στο [noveltyfinances@gmail.com] ή Καλέστε / WhatsApp μέσω: +447915601531]

    Προσπαθούμε να κάνουμε τον δανεισμό εύκολο, βολικό και προσιτό.

    Η υπηρεσία μας είναι πολύ γρήγορη, αξιόπιστη και αξιόπιστη και μπορείτε να δανειστείτε έως και 5 εκατομμύρια ευρώ με επιδοτούμενο επιτόκιο 3% ετησίως. Είμαστε η κατάλληλη εταιρεία για να επικοινωνήσετε όταν χρειάζεστε επειγόντως δάνειο.

    Δεν υπάρχουν άλλοι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις στην τράπεζα, η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε στο δικό σας βολικό μέρος χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο ή τον φορητό υπολογιστή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας στείλετε το αίτημα δανείου σας μέσω:
    Email: (noveltyfinances@gmail.com)
    WhatsApp/ Telegram: +447915601531
    Τηλέφωνο: +447915601531

    Είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι που παρέχουμε οικονομική υποστήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας και καλώς ήρθατε στο Spotcap Global Financial Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος. Προσφέρω κάθε είδους υπηρεσίες δανείου

    Χρειάζεστε άμεση οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (προσωπικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ και χορηγούμε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο 3% ετησίως. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε διάφορους στόχους με μια μεγάλη γκάμα δανειακών προϊόντων.

    Αναγνωρίζω το γεγονός ότι η λήψη ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα. υψηλό επιτόκιο, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό σκορ ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Όχι άλλοι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις στην τράπεζα. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε

    Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε απάντηση αμέσως

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι δεν έχετε χρήματα, απλώς γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

    Η οικονομική σου ελευθερία είναι στα χέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή