3 Ιουν 2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2022



Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου είναι η μεγαλύτερη διεθνής ημέρα για το περιβάλλον. Με επικεφαλής το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1973, στην εκδήλωση συμμετέχουν εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο τόσο διαδικτυακά όσο και μέσω προσωπικών εκδηλώσεων.  

Με περισσότερες από 150 χώρες που συμμετέχουν, αυτή η διεθνής ημέρα του ΟΗΕ εμπλέκει κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, την κοινωνία των πολιτών, σχολεία, διασημότητες, πόλεις και κοινότητες, ευαισθητοποιώντας και γιορτάζοντας την περιβαλλοντική δράση.

Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος φιλοξενείται από διαφορετική χώρα όπου πραγματοποιούνται οι επίσημοι εορτασμοί. Η χώρα υποδοχής για το 2022 είναι η Σουηδία και το θέμα τις φετινής εκδήλωσης είναι «Έχουμε μόνο μία γη» (We have#OnlyOneEarth) και θα είναι μια ευκαιρία να παρουσιαστεί μέρος του πρωτοποριακού έργου της Σουηδίας για το περιβάλλον τα τελευταία 50 χρόνια. Το UNEP θα συνεργαστεί με τη Σουηδία για να παρουσιάσει αυτές τις καινοτομίες μέσω μιας σειράς γραπτών ιστοριών και σύντομων βίντεο που θα κοινοποιηθούν στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.worldenvironmentday.global/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου