5 Απρ 2023

 

«ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2023»: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργάνωσαν την Τετάρτη 29 Μαρτίου τα «Χελιδονίσματα 2023», μια γιορτή για το καλωσόρισμα της άνοιξης και τον ερχομό των πρώτων χελιδονιών.

Η εκδήλωση υλοποιείται κάθε Μάρτιο σε περίπου 35 περιοχές της χώρας και συμμετέχουν σ’αυτήν σχολικές ομάδες, αλλά και το ευρύτερο κοινό, προσφέροντας χαρά και ικανοποίηση σε διοργανωτές, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι να ευαισθητοποιηθούν κυρίως τα παιδιά σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, να ενημερωθούν για το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές.

Στο φετινό κάλεσμα της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, ανταποκρίθηκε το Δημοτικό σχολείο Ασπροκκλησίου – Σαγιάδας και οι 50 μαθητές του, με τη βοήθεια του προσωπικού της Μονάδας, κατασκεύασαν με μεγάλο ενθουσιασμό φωλιές από πηλό για τα χελιδόνια. Στη συνέχεια, τις πήραν μαζί τους  για να τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας έτσι στα χελιδόνια, έτοιμες (φιλόξενες) κατοικίες.

Εκτός από τις χελιδονοφωλιές, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το ταξίδι των χελιδονιών, καθώς επίσης να ασχοληθούν και με διάφορες χειροτεχνίες και ζωγραφιές.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου