18 Μαρ 2015

Δελτίο τύπου ολοκλήρωσης γιορτών "Χελιδονίσματα 2015"

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά σε συνεργασία με  την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων για το καλωσόρισμα της Άνοιξης και των χελιδονιών, «Χελιδονίσματα 2015».

·         Την Τρίτη 3 και Τετάρτη  4 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς με τη συμμετοχή περίπου 200 μαθητών Δημοτικών Σχολείων της περιοχής (Μεσοποτάμου και του 1ου Δημοτικού Καναλακίου).

·         Την Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στην Ηγουμενίτσα στο «Πάνθεον» με τη συμμετοχή περίπου 300 μαθητών Δημοτικών Σχολείων της περιοχής (Πλαταριάς, Γραικοχωρίου, 1ο   ,2ο και 4ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας).

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα για τον τρόπο ζωής και το μεταναστευτικό ταξίδι των χελιδονιών μέσα από την προβολή σχετικής παρουσίασης  όπως και με  ζωγραφιές, κατασκευές  και  χειροτεχνίες, που έκαναν με την βοήθεια του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης και  εθελοντών. Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν με την κατασκευή χελιδονοφωλιών από πυλό, της οποίες πήραν μαζί τους για να της τοποθετήσουν στο σχολείο ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο κρίνουν ασφαλή μετά από τις συμβουλές που τους δόθηκαν κατά την παρουσίαση.

 Στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς μοιράστηκε η νέα έντυπη εφημερίδα μας με τις δράσεις και τα νέα του Φορέα καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια για την ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής.


Ευχαριστούμε θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν, τους εθελοντές («Μαμάδες Ηγουμενίτσας») και το Δήμο Ηγουμενίτσας για την παραχώρηση της αίθουσας  του «Πάνθεον».  

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου