12 Οκτ 2015

Δελτίο τύπου πραγματοποίησης Πανευρωπαϊκής γιορτής πουλιών 2015


Θέμα: «Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2015»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάθε χρόνο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου διοργανώνεται στην Ευρώπη η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch), με πρωτοβουλία της  Birdlife International, που αφιερώνει τη δράση της στα πουλιά και το περιβάλλον. Η εκδήλωση αυτή εστιάζει στην φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 30 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.
Στη χώρα μας, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και διοργανώνονται από την Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλους φορείς, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν η «Προστασία των μεταναστευτικών πουλιών».
Φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά διοργάνωσε σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία εκδήλωση την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας.

Οι δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στις εκδηλώσεις ήταν πολλές, όπως: εργαστήριο ζωγραφικής, κατασκευές  χάρτινων μασκών με θέμα τα πουλιά, προβολή παρουσίασης με θέμα: «Το ταξίδι της μετανάστευσης» και ξενάγηση στην έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης  Σαγιάδας του Φορέα.

Τέλος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν διάφορα είδη ορνιθοπανίδας στο Δέλτα Καλαμά, με τη χρήση τηλεσκοπίων και κιαλιών, με τη βοήθεια των  φυλάκων του Φορέα Διαχείρισης.
Ο Φορέας διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου