9 Μαρ 2017

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΦΩΛΙΑΣ ΠΕΛΑΡΓΟΥ ΣΤΗ ΠΟΤΑΜΙΑ Δ.ΣΟΥΛΙΟΥ



Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και εκβολών Αχέροντα και Καλαμά σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου και τη ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας, προχώρησε στην τοποθέτηση νέας φωλιάς πελαργού στο χωριό Ποταμιά, στην ίδια θέση όπου υπήρχε η παλιά φωλιά η οποία έπρεπε να αντικατασταθεί λόγω τεχνικών εργασιών της ΔΕΔΔΗΕ.
Η φωλιά ήταν η μοναδική στο χωριό και λόγω της πρόωρης άφιξης των πελαργών για τη φετινή χρονιά, ο φορέας διαχείρισης επίσπευσε τις διαδικασίες συντονισμού για την έγκαιρη τοποθέτησή της. 
Παρόντες σε όλη την διαδικασία ήταν το προσωπικό φύλαξης του φορέα διαχείρισης, το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ και ο κ. Τσάλης Ευάγγελος με παροχή του σχετικού γερανοφόρου οχήματος, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους.
Τις ευχαριστίες μας εκφράζουμε και στην αντιδήμαρχο Δ. Σουλίου, κ. Βασιλική Ντούκα για την άριστη επικοινωνία και συνεργασία σχετικά με την εύρυθμη ολοκλήρωση των εργασιών.
Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ενημέρωσης ο φορέας διαχείρισης επιτελεί ένα έργο πολλές φορές δύσκολο, ωστόσο η περιβαλλοντική ευαισθησία και συνείδηση θα πρέπει να αποτελούν στάση ζωής απέναντι στις οικονομικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Συμφωνα με πρόσφατες παρατηρήσεις οι πελαργοί έχουν ήδη καταφθάσει στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής. Αναμένουμε λοιπόν τους πελαργούς στη νέα τους φωλιά στη Ποταμιά!!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό απο την χτεσινή προσπάθεια:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου