26 Οκτ 2017

Επίσκεψη του κ. Γιώργου Αμυρά στην Προστατευόμενη Περιοχή του Δέλτα Καλαμά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Κυριακή 22-10-2017 επισκέφτηκε την Προστατευόμενη Περιοχή του Δέλτα Καλαμά ο κ. Γιώργος Αμυράς (Βουλευτή Β’ Αθήνας , ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ), συνοδευόμενος από τον κ. Φώτη Ζγούρη.
Με την συνδρομή του Φορέα Διαχείρισης, ξεναγήθηκε στην ευρύτερη περιοχή των εκβολών του Καλαμά και είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει την πλούσια ορνιθοπανίδα που φιλοξενείται στις Λιμνοθάλασσες της περιοχής, «Ρηχό» και «Βατάτσα» (οικότοποι προτεραιότητας της οδηγίας 92/43/ΕΕ).
Παράλληλα με την επίσκεψη στο πεδίο είχαμε την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε για περιβαλλοντικά θέματα που υποβαθμίζουν και αλλοιώνουν την περιοχή με έμφαση στα στοιχεία που προκαλούν υποβάθμιση στον Καλαμά και τα παρόχθια οικοσυστήματά του.
Αναφέραμε μεταξύ άλλων:
  •         την παρουσία του μύκητα Ceratocystis platani που προκαλεί την ασθένεια του μεταχρωματικού              έλκους η οποία νεκρώνει τα πλατάνια κάθε ηλικίας.
  •          την επιβάρυνση από αστικά, βιομηχανικά, νοσοκομειακά και γεωργοκτηνοτροφικά λύματα
  •          την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που δεν είναι συμβατές με το χαρακτήρα των περιοχών
  •          την αυθαίρετη άσκηση δραστηριοτήτων και παρεμβάσεων εντός των προστατευόμενων περιοχών        χωρίς τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις
Τέλος αναφερθήκαμε στο ρόλο του Φορέα Διαχείρισης στην περιοχή και στις αρμοδιότητές του, στην ανάγκη επικαιροποίησης των σχεδίων διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής καθώς και στην οριστική επίλυση του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων σε όλους τους φορείς Διαχείρισης της χώρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου