Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο σεμινάριο που διοργάνωσε το ΚΠΕ Φιλιατών σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας, το ΚΠΕ Κέρκυρας και το Δήμο Σουλίου με τίτλο «Προστατευόμενες περιοχές Νatura 2000, στην Θεσπρωτία και την Κέρκυρα.
Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 διεξήχθη το σεμινάριο στην Ηγουμενίτσα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, το οποίο απευθυνόταν σε 40 εκπαιδευτικούς από Α/θμιες και Β/μιες διευθύνσεις, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Καστοριάς, Γρεβενών, Κέρκυρας, Λευκάδας, Αιτ/νιας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Τρικάλων και Αχαΐας.
Μεταξύ άλλων, στις εισηγήσεις του Φορέα Διαχείρισης, παρουσιάστηκαν με ολοκληρωμένο τρόπο οι περιοχές και τα είδη ορνιθοπανίδας, χλωρίδας και λοιπής πανίδας στη χωρική του αρμοδιότητα, καθώς και οι επιπτώσεις που έχουν οι κακές διαχειριστικές επιλογές όσον αφορά τη ρύθμιση του κυνηγιού στο Δέλτα Καλαμά. Επίσης έγινε αναφορά στις ανθρώπινες αρνητικές παρεμβάσεις στις περιοχές Κέρκυρας – Παξών από τον κύριο Σταμάτη Γκίνη, Βιολόγο – Ιχθυολόγο, μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης. Ακόμα, παρουσιάστηκαν από την κυρία Βάρελη Σοφία Υπεύθυνη ΚΠΕ Κέρκυρας και τον Στράτο Ευάγγελο υπάλληλο του ΚΠΕ Φιλιατών, το πρόγραμμα και οι τρόποι ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών καθώς και περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην περιοχή της Κέρκυρας και Θεσπρωτίας.
Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τους 40 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο σεμινάριο, στο Έλος Καλοδικίου, στο Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά, στο περίπτερο ενημέρωσης στη Γλυκή που συνοδεύτηκε από περίπατο στα στενά του Αχέροντα και μετάβαση σε ορεινό πεδίο του Σουλίου.
Τέλος την Κυριακή 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα, όπου έγινε ξενάγηση στην έκθεση και προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με θέμα τις προστατευόμενες περιοχές του ποταμού Καλαμά, Αχέροντα και Έλος Καλοδικίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου