5 Ιουν 2020

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΦΩΛΙΑΣ ΩΟΤΟΚΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ CARETTA - CARETTA ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ






Την Πέμπτη 04.06.2020 ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας από πολίτη μετέβη στην ευρύτερη περιοχή των εκβολών του ποταμού Αχέροντα για τον εντοπισμό φωλιάς ωοτοκίας θαλάσσιας χελώνας καρέτα (Caretta caretta).
Το προσωπικό φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης τοποθέτησε στηρίγματα γύρω από τον αυγοθάλαμο, για να τοποθετηθεί κορδέλα σήμανσης ώστε να προστατευτεί από τυχόν εκσκαφή ή/και λεηλασία. Άμεσα θα τοποθετηθεί πινακίδα στο σημείο προς ενημέρωση των λουόμενων για την παρουσία της φωλιάς στην παραλία. 

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας της επώασης των αυγών από την εναπόθεσή τους στον αυγοθάλαμο έως την εκκόλαψη ολοκληρώνεται σε 7-11 εβδομάδες υπό ιδανικές συνθήκες που προϋποθέτουν: προστασία της φωλιάς από εκσκαφή, θήρευση, ποδοπάτημα κ.α., τήρηση ησυχίας και κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Υπάρχει κίνδυνος από την μη τήρηση των προαναφερόμενων συνθηκών, καθυστέρησης εκκόλαψης αλλά και το χειρότερο σενάριο τα αυγά να μην εκκολαφτούν ποτέ! 

Ο Φορέας Διαχείρισης υπενθυμίζει στους πολίτες:

1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εκσκαφή της φωλιάς, η απομάκρυνση των αυγών από τον αυγοθάλαμο και η παραμονή τους στην ακτή χωρίς σκίαση, καθώς και το άγγιγμα τους με γυμνά χέρια
2. Αποφύγετε να κινείστε περιμετρικά της φωλιάς, καθώς οι κραδασμοί από τα ποδοπατήματα μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη έξοδο των νεοσσών.
Παρατηρείστε από απόσταση.
3. Αποφύγετε τη χρήση βαρεών οχημάτων στην ακτή.
4. Αποφύγετε τη πιθανή ρίψη νερού στη φωλιά, σε περίπτωση που βρίσκεται πλησίον βρύσης /ντουζιέρας.
5. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε περίπτωση εξόδου θηλυκής χελώνας με σκοπό την ωοτοκία, παραμείνετε σε απόσταση ασφαλείας και μην κάνετε θόρυβο. Παρατηρείστε από απόσταση.
6. Μην τοποθετείτε εξοπλισμό θαλάσσης (ομπρέλες, ξαπλώστρες κλπ.) κοντά στη φωλιά. 

Όσον αφορά στο καθεστώς προστασίας της, η θαλάσσια χελώνα καρέτα (Caretta caretta) συμπεριλαμβάνεται στο Παράρτημα ΙΙ της Σύμβασης της Βέρνης και προστατεύεται και από τα Π.Δ. 617/1980 και 67/1981. Η IUCN (Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης) έχει χαρακτηρίσει έξι (6) από τα επτά (7) είδη θαλάσσιων χελωνών ως κινδυνεύοντα ή κρισίμως κινδυνεύοντα. Η καρέτα καρέτα συμπεριλαμβάνεται στο Κόκκινο Βιβλίο για τα Αμφίβια και τα Ερπετά της IUCN ως  Τρωτό, με μειούμενο πληθυσμό, ενώ στο Κόκκινο Βιβλίο για τα Απειλούμενα Ζώα της Ελλάδας χαρακτηρίζεται ως Κινδυνεύον.

Η θαλάσσια χελώνα έχει χαμηλό ρυθμό αναπαραγωγής. Τα θηλυκά γεννούν κατά μέσο όρο 120 περίπου αυγά και στη συνέχεια δεν ξανα-ωοτοκούν για δύο έως τρία χρόνια. Ωριμάζει μετά τα 25-35 έτη (περίπου 50-75 εκ. μήκους χελύου) και έχει διάρκεια ζωής 47–67 έτη. Για αυτούς τους λόγους αποτελεί ένα σημαντικό είδος που χρήζει προστασίας.
Η μεγαλύτερη απειλή για τη θαλάσσια χελώνα είναι η απώλεια ενδιαιτημάτων για την κατασκευή της φωλιάς της λόγω της παράκτιας ανάπτυξης, της θήρευσης των νεοσσών και των ανθρώπινων οχλήσεων (όπως ο παράκτιος φωτισμός και η οικιστική ανάπτυξη) που προκαλούν αποπροσανατολισμό των νεοσσών κατά την έξοδό τους προς την θάλασσα.
Πηγή: https://www.redbubble.com/i/canvas-print/Know-Your-Sea-Turtles-by-PepomintNarwhal/15240456.5Y5V7, Loggerhead: καρέτα καρέτα, Leatherback: δερματοχελώνα, Green/black: Πρασινοχελώνα ή Μύδας                                                




Αν εντοπίσετε ίχνη εξόδου θηλυκής χελώνας ή νεοσσών ή πιθανή φωλιά ωοτοκίας παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τον Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας ή την Λιμενική Υπηρεσία της περιοχής σας ή τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.


6 σχόλια:

  1. Γεια σας, Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο;
    Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Λαμβάνοντας υπόψη τη στασιμότητα που περνά ο κόσμος ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων του κοροναϊού (COVID-19) στις επιχειρήσεις και την οικονομία, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις. Και με την παρουσία πλεονάσματος μετρητών στην εταιρεία μου, στοχεύουμε στην επιτάχυνση της κυκλοφορίας χρημάτων χρηματοδοτώντας πελάτες εντός και εκτός Ευρώπης με δάνειο.

    Χρειάζεστε δάνειο για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή χρειάζεστε ένα δάνειο για άλλους προσωπικούς λόγους; Εάν η απάντησή σας είναι ΝΑΙ, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου τόσο εξασφαλισμένα όσο και ακάλυπά δάνεια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας γράψετε μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να μας στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp / Telegram μέσω: +447903159998 και να λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας.

    Χαρακτηριστικά & όφελος;
    * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίσετε πόσα χρήματα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 2,5% έως 3% ετησίως
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Παίρνετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για κάποιους λόγους, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

    Εάν χρειάζεστε πραγματικά λύση στις οικονομικές σας προκλήσεις, είστε ένα βήμα μακριά για να γίνετε οικονομικά ελεύθεροι, επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες μέσω:
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com Ή;
    WhatsApp / Τηλεγράφημα: +447903159998
    2020 © ️ Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΙΡΕΤΕ; Χρειάζεσαι δάνειο?
    Παρέχουμε όλους τους τύπους δανείων: Προσωπικό δάνειο, Επιχειρηματικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτων, δάνειο ενοποίησης χρέους, δάνειο για την εξόφληση των λογαριασμών σας και πολλά άλλα.

    Χρειάζεστε δάνειο για τη χρηματοδότηση του έργου σας;
    Μπορούμε να σας υποστηρίξουμε με δάνειο για την εκτέλεση των έργων σας, όπως: την κατασκευή σπιτιών, γραφείων, αγροκτημάτων, καθώς και τη χρηματοδότηση των ταξιδιωτικών σας έργων, της εταιρείας σας ή ενός έργου για το οποίο χρειάζεστε εξωτερική χρηματοδότηση.

    Χρειάζεστε ένα επενδυτικό ταμείο;
    Μπορούμε να επενδύσουμε στα μεγάλα έργα σας. Αυτό προορίζεται για εταιρείες που αναζητούν επενδυτές να χρηματοδοτήσουν τα ερευνητικά τους έργα, έργα ακινήτων, εξαγορές και άλλες επιχειρηματικές ανάγκες.

    ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΡΑ !!!
    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της διεύθυνσης email: novaglobalfinances@gmail.com

    Τι προσφέρουμε;
    Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου. Προσφέρουμε τόσο εξασφαλισμένα όσο και μη εξασφαλισμένα δάνεια, και επίσης μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια με πολύ λογικό επιτόκιο. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

    Μπορούμε να βοηθήσουμε!
    Η NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES είναι η θυγατρική ενός από τους ισχυρότερους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ευρώπη και παγκοσμίως με μεγάλο κεφάλαιο. Επιδιώκουμε μια στρατηγική παρουσίας όπου βρίσκεται η ανάπτυξη, συνδέοντας τους πελάτες με τις ευκαιρίες που δημιουργεί, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, τις οικονομίες που ευδοκιμούν και τα άτομα να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Έχουμε διαπραγματευτεί εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε δώσει αμέτρητα δάνεια στην εποχή μας .

    Στείλτε αίτημα δανείου τώρα !!!
    Όνομα: Camilla Karlsen (αξιωματικός του κέντρου δανείων)
    Επικοινωνία: novaglobalfinances@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας Κυρίες και Κύριοι
    Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση (Δάνειο);
    Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις και οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν να λάβουν μετοχικά δάνεια από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού επιτοκίου, ανεπαρκούς ασφάλειας, λόγου χρέους προς εισόδημα, χαμηλού πιστωτικού αποτελέσματος ή για άλλους λόγους.

    Εάν χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου και μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο.
    Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο, Στεγαστικό δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια, εξασφαλισμένα & ακάλυπά δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 20 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, εδώ είναι τα στοιχεία επικοινωνίας μας.
    Email επικοινωνίας: novicapfinancialservices@gmail.com
    Αριθμός Επικοινωνίας: +31642117819 (WhatsApp)

    Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν απίστευτο που πήρα ένα δάνειο 50.000 €. Χαίρομαι που πήρα ένα δάνειο από έναν δανειστή που με βοήθησε με το δάνειο μου. Δοκίμασα άλλη υπηρεσία, αλλά δεν μπορούσα ποτέ να λάβω δάνειο από αυτές τις υπηρεσίες. Μερικά από αυτά θα μου ζητήσουν να συμπληρώσω πολλά έγγραφα και δεν θα τελειώσει καλά στο τέλος της ημέρας. Αλλά είμαι χαρούμενος μετά τη συνάντηση με την κα Έλενα Νίνο. Μπόρεσα να πάρω το δάνειο των 50.000 €. Τώρα η επιχείρησή μου πηγαίνει καλά και θέλω να πω σε όλους σήμερα γιατί είναι γρήγορες, 100% αξιόπιστες και αξιόπιστες. Τώρα πληρώνω το δάνειο που έλαβα από την εταιρεία Aiden Tyler Finance Home. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους και να μην χάνετε χρόνο. email: elenanino0007@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρειάζεστε χρηματοδότηση; Ψάχνετε για Οικονομικά; Αναζητάτε χρηματοδότηση για να διευρύνετε την επιχείρησή σας; Βοηθάμε άτομα και εταιρείες να αποκτήσουν χρηματοδότηση για την επέκταση των επιχειρήσεων και να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση που κυμαίνεται από οποιοδήποτε ποσό. Λάβετε χρηματοδότηση με προσιτό επιτόκιο 3%, Χρειάζεστε αυτήν τη χρηματοδότηση για επιχειρήσεις και για την εκκαθάριση των λογαριασμών σας; Στη συνέχεια, στείλτε μας ένα email τώρα για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Δρ. James Eric Finance Pvt Ltd Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια,
    Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι προσφέρουμε προσωπικά δάνεια με ποσοστό 2%. Μπορούμε να σας δώσουμε δάνεια, ώστε να μπορείτε να εκτελέσετε τα έργα σας ή άλλα πράγματα που θέλετε να κάνετε. Επικοινωνήστε μαζί μας απευθείας μέσω email: sduplens@gmail.com
    Τις καλύτερες ευχές μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή