7 Δεκ 2012

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑΣ

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα (Νοέμβριος 2012) πραγματοποιήθηκαν καταμετρήσεις της ορνιθοπανίδας στις 12 και στις 22 εντός της προστατευόμενης περιοχής στο Δέλτα του Καλαμά και στις 13 και στις 23 εντός της προστατευόμενης περιοχής στο Δέλτα του Αχέροντα στο πλαίσιο επαναλαμβανόμενων μηνιαίων καταμετρήσεων.
Ειδικότερα αξίζει να επισημανθεί η παρατήρηση 12 ατόμων Καλημάνας(Vanellus vanellus)  στην περιοχή Βατάτσα και  ο ίδιος αριθμός στην περιοχή Ρηχό και 8 στην Σαγιάδα, κατά την καταμέτρηση στις 12 Νοεμβρίου. Ενώ κατά την ίδια καταμέτρηση παρατηρήθηκε πληθυσμός 1200 Κορμοράνων(Phalacrocorax carbo) στην περιοχή Λούτσα-Παπαδιά στο Δέλτα του Καλαμά.
Επίσης, στα τέλη του Οκτωβρίου και στις καταμετρήσεις του Νοεμβρίου έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή της Σαγιάδας Φοινικόπτερα (Phoenicopterus ruber).
Στις 23 του μηνός καταμετρήθηκαν 67 Ψαλίδες (Anas acuta), ενώ εμφανίστηκαν Σφυριχτάρια (Anas penelope) στο Έλος Καλοδικίου. Τέλος στις 13 παρατηρήθηκαν 35 άτομα Βαλτόπαπιας (Aythia nyroca) στην Αμμουδιά, ενώ στην περιοχή της Κερέντζας ο αριθμός των ατόμων Φαλαρίδας (Fulica atra) που καταμετρήθηκε προέκυψε διπλάσιος συγκριτικά με αυτόν του Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου