20 Μαΐ 2015

 «Επισκέψεις στα Κέντρα Πληροφόρησης Καλαμά και Αχέροντα και στο Περίπτερο Πληροφόρησης Στενών Αχέροντα στη Γλυκή»


Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, έχει ως σκοπό τη διοίκηση και διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών «Στενά και Εκβολές Αχέροντα», «Στενά Καλαμά», «Δέλτα Καλαμά» και «Έλος Καλοδικίου» και η έδρα του βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα, πρωτεύουσα του Νομού Θεσπρωτίας. Λειτουργεί δύο Κέντρα και ένα Περίπτερο Πληροφόρησης.


Το Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά που βρίσκεται στη Σαγιάδα (τηλ. 2664051430)
 και το Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα που βρίσκεται στην Αμμουδιά (τηλ. 2684041155) λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 9:00π.μ. με 14:00μ.μ.


   Το Περίπτερο Πληροφόρησης Στενών Αχέροντα που βρίσκεται στη Γλυκή, λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες  9:00π.μ. με 14:00μ.μ
 Συνοπτικά ορισμένες  δράσεις των Κέντρων Ενημέρωσης :
1.      Προσέλκυση, υποδοχή και ξενάγηση επισκεπτών
2.      Περιβαλλοντική ενημέρωση
3.      Προώθηση και υποστήριξη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία
4.      Διακίνηση ενημερωτικού υλικού
5.      Προβολή της προστατευόμενης περιοχής σε εθνικό επίπεδο
6.      Σχεδιασμός και οργάνωση προγραμμάτων εθελοντών
 Στους χώρους των Κέντρων Ενημέρωσης ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα μέσω του εκθεσιακού και ενημερωτικού υλικού : 
  α) να γνωρίσει τα αξιόλογα οικολογικά και πολιτισμικά στοιχεία τις περιοχής και να ενημερωθεί για το ρόλο του Φορέα Διαχείρισης στην προστατευόμενη περιοχή του ποταμού Αχέροντα και Καλαμά. 
β) να ενημερωθεί για τις περιοχές απόλυτης προστασίας και τα τοπία φυσικού κάλλους, για τα σπάνια και ενδημικά φυτά και τα είδη προς εξαφάνιση και 
γ) να πληροφορηθεί για τοποθεσίες με ιδιαίτερο πολιτιστικό, ιστορικό, θρησκευτικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου