12 Μαΐ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ 2017" ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ 2017
 Ο Φορέας  Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών  Αχέροντα και Καλαμά πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00πμ, στη Λιμνοθάλασσα Δρεπάνου,  οικότοπος προτεραιότητας NATURA2000 ιδιαίτερου φυσικού κάλους και σημασίας για τα μεταναστευτικά πουλιά που διαβιούν και τρέφονται σε αυτήν. Η εκδήλωση περιελάμβανε προφορική παρουσίαση της κατάστασης των απειλούμενων μεταναστευτικών πουλιών της περιοχής μας αλλά και παρατήρηση της υφιστάμενης ορνιθοπανίδας της λιμνοθάλασσας Δρεπάνου με τα τηλεσκόπια και τα κιάλια του Φορέα Διαχείρισης, ολοκληρώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο μια βιωματική δράση για μικρούς μαθητές δημοτικού.
 Η Παγκόσμια Ημέρα μεταναστευτικών πουλιών έχει θέμα τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη για την άγρια ζωή και τους ανθρώπους», και αναδεικνύει την αλληλεξάρτηση των ανθρώπων και της φύσης, και ειδικότερα τους ανθρώπους και τα μεταναστευτικά ζώα - κυρίως πουλιά, καθώς μοιράζονται τον ίδιο πλανήτη και, συνεπώς, τους ίδιους περιορισμένους πόρους. Η εκστρατεία του 2017 στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανάγκη για μια βιώσιμη διαχείριση των φυσικών μας πόρων, αποδεικνύοντας ότι η διατήρηση των πτηνών είναι επίσης ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας.
Την λιμνοθάλασσα Δρεπάνου επισκέφτηκαν τα παιδιά Α' και Β' τάξης του Α' Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών με συνοδεία από τις δασκάλες τους, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με φωτογραφικό υλικό για τον σημαντικό ρόλο της προστατευόμενης περιοχής για τα μεταναστευτικά πουλιά που διέρχονται για τροφή και ξεκούραση, αλλά και να παρατηρήσουν μέσα από το τηλεσκόπιο του Φορέα Διαχείρισης την ορνιθοπανίδα της ευρύτερης περιοχής.
Στο τέλος διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για τις προστατευόμενες περιοχές αλλά και η παιδική έκδοση του μηνιαίου newsletter που εκδίδει ο Φορέας Διαχείρισης.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου