17 Οκτ 2013

Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών 2013 στη Αμμουδιά

O Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία διοργάνωσε εκδήλωση για την Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013, στην Αμμουδιά Πρέβεζας, στο κέντρο πληροφόρησης του Φορέα.
 Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, περίπου 200 μαθητές, από το 1ο  και 2ο  Δημοτικό σχολείο Καναλακίου και το Δημοτικό σχολείο Βουβοποτάμου.
Το φετινό θέμα της γιορτής ήταν: “Μετανάστευση των πουλιών-Μεταναστευτικές διαδρομές” και σκοπός της εκδήλωσης, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα πουλιά στο μακρινό τους ταξίδι και πάνω από όλα, η γνωριμία των παιδιών με την πλούσια πανίδα της ευρύτερης περιοχής.
Στην εκδήλωση έλαβαν χώρα πολλών ειδών δραστηριότητες όπως: υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής σε πέτρες και χαρτί, κατασκευές από χάρτινες μάσκες με θέμα τα πουλιά, κατασκευή σελιδοδείκτη, παιχνίδι γνώσεων με θέμα την ορνιθοπανίδα, επιτραπέζιο περιβαλλοντικό παιχνίδι, προβολή DVD και ξενάγηση στην έκθεση του κέντρου πληροφόρησης του Φορέα.
 Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την μετάβαση των παιδιών στο βάλτο Αμμουδιάς  για την παρατήρηση της ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια και κιάλια που διαθέτει ο Φορέας Διαχείρισης, καθώς και με καθαρισμό της ακτής της Αμμουδιάς.











































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου